December 2016

Kære forældre

Her et nyhedsbrev som fortæller lidt om december måned. Ud over at klippe og klistre, lave lanterner og julegaver, klippe og klistre og julehygge vil vi oplyse jer om det som er planlagt i december.

Gul og blå stue har hver et nissepar, hr. Nissen og fr.Nissen. De er et nissepar som er fulde af drilleri. Nisserne vil komme på besøg hjemme hos alle børn en gang i løbet af december måned. I den forbindelse har vi brug for jeres hjælp til at gøre det til en hyggelig og sjov oplevelse der hjemme. Nisserne vil gerne have serveret risengrød. Men kan dette ikke lade sig gøre, så bliver de drillesyge. Med nisserne følger en lille kuffert. I den ligger der en lille bog. I den kan man læse lidt om hvilke drillerier som tidligere er sket. Og vi vil meget gerne have, at I skriver lidt om hvilke drillerier der er sket hjemme hos jer. Vi vil hver dag i rundkredsen støtte op om børnenes fortællinger om drillerierne, ved at læse op fra bogen. Det vil også være i rundkredsen,vi hver dag finder ud af hvem som skal have en nisse med hjem. Hvis der er en dag som passer rigtigt dårligt at få en nisse med hjem, så hvisk os det i øret.

Der ud over er der planlagt følgende:

D.6 december skal årgang 2012 & 2013 se krybbespil på Sankt Annæ Gymnasium.

D. 6,7,8 december kl.14-16.

Vi vil lave juleværksteder på tværs af huset. På blå stue vil der være julecafe. Her får børnene serveret et eftermiddagsmåltid. På krea kan man lave juleklippeklistre. I frittens puderummet kan man se julefilm. Og i køkkenet bliver der bagt småkager eller lavet havregrynskugler.

D. 14 december skal vi i Hans Tausens kirke og høre om juleevangeliet. Vi skal også synge glade jul dejligejul, dejlig er den himmel blå og et barn er født i Bethlehem. Der efter spadserer vi hjem og spiser en dejlig julefrokost ved fint dækket julebord. Og da det er en festdag, må børnene gerne have festtøj på.

D.15 december kl. 16-18 holder vi lanternefest. Tilmeldingsliste vil blive hængt op på opslagstavlen. Der vil blive serveret glögg, saft og æbleskiver. Der vil blive mulighed for at lave en juledekorationer. Kl.17ca. Vil børnene få deres lanterner i hånden (husk at have et “fyrfadslys” med batteri i med til lanternen), og så skal vi danse om juletræet udenfor. Vi har inviteret julemanden og håber, at han får tid til at besøge os her uden travle tid.  Når vi danser om juletræet vil vi synge lanternesangen, der bor en lille nissemand, Rudolf med den røde tud, nu er det jul igen, på loftet sidder nissen og et barn er født i Bethlehem. Se bilag med sange. 

D.20 december kl.8:30 skal vi i Ishøj teater og se forestillingen den store julemandsprøve. Vi bliver kørt i bus frem og tilbage, fra den ene hoveddør til den anden. Derfor skal børnene kun have fodtøj på.

D. 21 december kl. 8:30 skal årgang 2010 & 2011 afsted på tur for at, pynte juletræ på Frida far’s arbejde.

Husk at vi har lukket mellem jul og nytår. 

Glædelig jul og godt nytår 

Hilsen gul og blå stue