Kiksekage

400g mørk chokolade

50g smør

En dåse kondenseret mælk (ca 400g)

En øko appelsin

Firkantede kiks
Smelt det hele i en gryde til en samlet masse, tilsæt revet skal af en øko appelsin

Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, kom lidt af chokolademassen i bunden, herefter et lag kiks, et lag chokolade osv.

Stil i køleskabet i mindst tre timer.

Posted in Opskrifter |

Rusisk salat

2-3 kogte rødbeder i små tern

3-4 syltede agurker hakket fint 

1 rødløg hakket fint

3 spsk kapers

3-4 kogte kartofler i små tern

1 dl creme fraiche 

1 dl mayonaise

Revet peberrod efter smag
Bland alle ingredienserne og smag til med salt og peber.

Posted in Opskrifter |

Hokkadio gulerods suppe

Til ca. 4 personer

500g Hokkaido

400 g gulerod

1 stk persillerod

1 stk sort løg

3 fed Hvidløg 

Pænt stort stk Ingefær

Chili efter smag

Tsk fuld Spidskommen

Tsk fuld koriander

Salt peber

Ca. 1.5 l vand

1 dåse kokosmælk

1/4 dl olie

Hokkaido skæres i mindre stykker , skrællen kan godt bruges giver en fin farve.

Gulerod, persillerod skæres i mindre stykker.

Løg , hvidløg, ingefær og chili hakkes steges i olien derefter tilsættes Hokkaido steges 5 min tilsæt derefter gulerod og persillerod og vand og krydderier der tilsættes vand og krydderierne.

Det koges til det er mørt og blendes tilsæt derefter kokosmælk og kog nogle minutter

Serves med brød.

Posted in Opskrifter |

Vegetarburger

3 – 4 personer

1 dåse kidney bønner

1 dåse kikærter

(Husk at skyl kidney bønner og kikærter)

1 stk lille løg

1 spsk f.eks hp sauce

1 æg

1 – 2 fed hvidløg alt efter hvilken styrke man synes om

1 stk chilli igen alt efter hvilken styrke man synes om

lidt reven ingefær hvis man synes om det

spidskommen

salt og peber

Det hele lægges i en foodprocessor og mixes

tilsæt derefter ca en ½ dl rasp og den revne gulerod , ikke i foodprocessoren 🙂

sættes koldt en 15-30 min .

Form burgerne ikke for tykke og steg dem i olie ( rasp eller vindruekerneolie ) skulle giver ca 6 – 8 burger

Posted in Opskrifter |

Morgenboller i køleskabet

Dette er vores portion den kan bare reduceres efter behov .

Laves om aften dagen før og hæver i køleskabet. Hvis du ikke har dampfunktion

I din ovn  varm ovnen til 200 c og sæt noget vand ind før du sætter brødet .

Brødet kan enten formes i hånden eller lægges på pladen med en ske.

200 c ca. 20-30 min afhængig af ovnen.

Hvis du har et madtermometer så skal brødet over de 90 grader for at være færdigt.
13 dl vand

1/3 pakke øko gær

Tsk sukker , til at opløse gæret.

Tilsæt :

5 dl grahamsmel , jeg bruger aurion

4 dl ølandshvedemel , jeg bruger aurion

11 dl hvedemel øko

Stor tsk salt 

Posted in Opskrifter |

Choko smørepålæg

Tørret dadler og kikærter i forholdet 1:1

Tørret dadler f.eks. 250 g

Kikærter 250 g, kogte. Dem fra dåse fungere fint og indeholder ca. 240 g

Ristet hasselnødder 50 g. En tur på en tør pande til de lugter lidt af chokolade må ikke blive brændte.

Det  hele smides i en foodprocessoren og køres til en fin masse 

Tilsæt kakao og ahorn sirup efter smag , min dossering ligger på 

ca. 1 spsk fuld med top kakao og en spsk sirup.
Tilsæt vand til den rette konsistens

Det hele køres færdigt.

Kan holde i ca en uge i køleskabet , hvis man undgår at putte fingerne,

i kan også fryses og tør forholdsvis hurtigt op.

Posted in Opskrifter |

Pitabrød

5 dl vand
25g gær
1/2 tsk Salt evt. Lidt sukker
200 g grahamsmel øko
350 g hvedemel øko
Mix sammen aften før sæt i køleskabet tildækket.
Tages ud ca 1/2 til hel timer før dejen skal bruges
Hvis dejen er lidt blød tilsæt noget mere mel
1 stk pita kræver ca 70 g dej lavet til en bolle og udrulles til Ca. 10-12 cm
Bages i en 200 grader varm ovn ca. 10 min

Posted in Opskrifter |