Dette er vores portion den kan bare reduceres efter behov .
Laves om aften dagen før og hæver i køleskabet.
varm ovnen til 230 C
Brødet kan enten formes i hånden eller lægges på pladen med en ske.
230 c ca. 20-30 min afhængig af ovnen.
Hvis du har et madtermometer så skal brødet over de 97-8 grader for at være færdigt.
25 dl vand
1/3 pakke øko gær
surdej afhængigt af om du bruger en våd eller en tør surdej . Jeg bruger våd og tilsætter 1.5 dl
Tilsæt :
400 g speltflager , jeg bruger aurion
900 g ølands fuldkorns hvede , jeg bruger aurion
1500 g hvedemel øko
Salt tilsættes først efter at det foregående er kørt sammen .
60 g salt
Ca 4 håndfuld kerner sesam,solsikke eller græskarkerner f.eks.
Det køres på røremaskinen 10-15 min indtil det slipper siden af skålen.