Morgenboller i køleskabet

Dette er vores portion den kan bare reduceres efter behov .

Laves om aften dagen før og hæver i køleskabet.

varm ovnen til 230 C

Brødet kan enten formes i hånden eller lægges på pladen med en ske.

230 c ca. 20-30 min afhængig af ovnen.

Hvis du har et madtermometer så skal brødet over de 97-8 grader for at være færdigt.

25 dl vand

1/3 pakke øko gær

surdej afhængigt af om du bruger en våd eller en tør surdej . Jeg bruger våd og tilsætter 1.5 dl

Tilsæt :

400 g speltflager , jeg bruger aurion

900 g ølands fuldkorns hvede , jeg bruger aurion

1500 g hvedemel øko

Salt tilsættes først efter at det foregående er kørt sammen .

60 g salt

Ca 4 håndfuld kerner sesam,solsikke eller græskarkerner f.eks.

Det køres på røremaskinen 10-15 min indtil det slipper siden af skålen.