Det er den portion jeg laver: Den er afpasset så jeg kan bruge dåsernes indhold 100% Tørret dadler 500 g Kikærter 500 g, kogte. Dem fra dåse fungere fint og indeholder ca. 240 g Ristet hasselnødder 400 g. En tur på en tør pande til de lugter lidt af chokolade må ikke blive brændte. 1 dåse kokosmælk 18 procent Til denne portion ca 1/2 dl ahorn sirup Det hele smides i en foodprocessoren og køres til en fin masse Tilsæt kakao og efter smag , min dossering ligger på ca. 8 spsk fuld med kakao ca 4dl vand eller efter hvad du synes i forhold til konsistensen Det hele køres færdigt. Kan holde i ca en uge i køleskabet , hvis man undgår at putte fingerne, i kan også fryses i portioner og tør forholdsvis hurtigt op. Til ca. 4 personer 500g Hokkaido 400 g gulerod 1 stk persillerod 1 stk sort løg 3 fed Hvidløg Pænt stort stk Ingefær Chili efter smag Tsk fuld Spidskommen Tsk fuld koriander Salt peber Ca. 1.5 l vand 1 dåse kokosmælk 1/4 dl olie Hokkaido skæres i mindre stykker , skrællen kan godt bruges giver en fin farve. Gulerod, persillerod skæres i mindre stykker. Løg , hvidløg, ingefær og chili hakkes steges i olien derefter tilsættes Hokkaido steges 5 min tilsæt derefter gulerod og persillerod og vand og krydderier der tilsættes vand og krydderierne. Det koges til det er mørt og blendes tilsæt derefter kokosmælk og kog nogle minutter Serves med brød. 3 – 4 personer 1 dåse kidney bønner 1 dåse kikærter (Husk at skyl kidney bønner og kikærter) 1 stk lille løg 1 spsk f.eks hp sauce 1 æg 1 – 2 fed hvidløg alt efter hvilken styrke man synes om 1 stk chilli igen alt efter hvilken styrke man synes om lidt reven ingefær hvis man synes om det spidskommen salt og peber Det hele lægges i en foodprocessor og mixes tilsæt derefter ca en ½ dl rasp og den revne gulerod , ikke i foodprocessoren 🙂 sættes koldt en 15-30 min . Form burgerne ikke for tykke og steg dem i olie ( rasp eller vindruekerneolie ) skulle giver ca 6 – 8 burger Dette er vores portion den kan bare reduceres efter behov . Laves om aften dagen før og hæver i køleskabet. Hvis du ikke har dampfunktion I din ovn varm ovnen til 200 c og sæt noget vand ind før du sætter brødet . Brødet kan enten formes i hånden eller lægges på pladen med en ske. 200 c ca. 20-30 min afhængig af ovnen. Hvis du har et madtermometer så skal brødet over de 95 grader for at være færdigt. 1/3 pakke øko gær spsk surdej. Tilsæt : 5 dl grahamsmel , jeg bruger aurion 4 dl ølandshvedemel , jeg bruger aurion 11 dl hvedemel øko Stor tsk salt og noget olie F.eks raps olie 5 dl vandChoko smørepålæg
Hokkadio gulerods suppe
Vegetarburger
Morgenboller i køleskabet
16 dl vandPitabrød
25g gær
1/2 tsk Salt evt. Lidt sukker
200 g grahamsmel øko
350 g hvedemel øko
Mix sammen aften før sæt i køleskabet tildækket.
Tages ud ca 1/2 til hel timer før dejen skal bruges
Hvis dejen er lidt blød tilsæt noget mere mel
1 stk pita kræver ca 70 g dej lavet til en bolle og udrulles til Ca. 10-12 cm
Bages i en 200 grader varm ovn ca. 10 min